יום חמישי, 2 ביוני 2011

חצילים אנטי פסטי


פירוש המילה "אנטי פסטי" באיטלקית משמעה "לפני הארוחה", כלומר מנה שמטרתה לעורר את התאבון, כגון מתאבן.
מאד פשוט להכנה ואותו המתכון תקף גם לגבי ירקות אחרים, כגון: בטטה, בצל, פלפלים שונים וקישואים.
 מצרכים:
  • 2-3 חצילים
  • כוסברה יבשה
  • גרעיני כוסברה יבשים
  • עלי רוזמרין וטימין טריים – קצוצים דק
  • רבע כוס שמן זית
  • 4-5 כפות חומץ בלסמי/ רוטב סויה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה  : 
לשטוף  היטב את החצילים (לא לקלף).
 לחתוך את החציל לאורכו לחצי, ולחתוך כל חצי לרצועות בעובי בינוני.
לסדר את רצועות החצילים על תבנית אפיה חד פעמית או על תבנית עם נייר אפייה.
 על רצועות החצילים המסודרות על המגש, מפזרים את עשבי התיבול.
 מעליהם מפזרים את השמן זית, חומץ בלסמי/רוטב סויה (כך שכמה טיפות יותזו על כל רצועת חציל), מלח ופלפל שחור גרוס.
לאפות בתנור בחום של 200 מעלות במשך כ35-40 דקות (או לפי הצורך), עד שהחצילים השחימו.
    לסדר בצלחת הגשה ולהגיש בטמפרטורת החדר.

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה