יום שבת, 14 במאי 2011

עוגת שוקולד עם פצפוצי שוקולד - מאד טעימה


מצרכים להכנה העוגה:
2-3 ביצים (תלוי בגדול, אם הביצים גדולות, מספיק 2)
1 כוס חלב או מים או מיץ תפוזים (כך, למעשה, ניתן להכין 3 עוגות שונות)
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
2 כוסות קמח
3/4 כוס קקאו                                                           
1 כוס סוכר
חבילת פצפוצי שוקולד\שוקולד לבן
1/2 כוס שמן
(בסוף בלבד) 1 כוס מים רותחים 


אופן הכנת העוגה:
לערבב את כל החומרים היבשים בקערה.
בקערה נפרדת, להקציף את הביצים עם הסוכר, השמן והמים.
להוסיף לקצף את החומרים היבשים ולערבב.
להוסיף את פצפוצי השוקולד ולערבב שוב.
על העיסה המוכנה להוסיף כוס מים רותחים ולערבב עוד קצת.
 

ניתן לאפות או בתבנית אחת גדולה - עגולה או מרובעת, או בשתי תבניות קטנות בחום של כ-150 מעלות למשך כשעה.

מצרכים להכנת קרם שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
5 כפות קקאו
5 כפות סוכר
5 כפות מים
1/2 חבילת מרגרינה

אופן הכנת קרם השוקולד:
לשבור את השוקולד לחתיכות גסות, לערבב על אש בינונית עם הקקאו, הסוכר והמים. 
להוסיף את המרגרינה ולערבב עד שתימס.
חשוב להוריד את הקרם מהאש לפני הרתיחה.
לצנן אותו ולמרוח על העוגה כאשר גם העוגה הצטננה.
לשמור במקום קר.

   בתאבון!

                          
                        

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה